Focum
Focum
het antwoord op uw vraag
focum-02n-1280x615
focum-03n-1280x615

“Focum weet hoe belangrijk klantinformatie is voor mijn bedrijf”

"Door Focum is de klantacceptatie binnen mijn bedrijf geoptimaliseerd"

"Focum helpt ons om de juiste klanten te vinden"

"Ondersteuning in de gehele order to cash cyclus"

"Minder onbetaalde facturen, dankzij Focum"

"Maximaal rendement uit uw klantrelatie"

De e-commerce trends in 2017: succesvol ondernemen

12 januari 2017
E-commerce trends 2017

Predictive analytics, mobile commerce, elektronische identificatie: de wereld van de e-commerce verandert ontzettend snel. In de e-commerce zet men de klant centraal, nog meer dan in andere sectoren. Dit is ook terug te zien in de trends voor dit jaar.


Lees meer

Waarom levert mijn dm-campagne niets op?

15 november 2016

Ondertussen zit ik al zes jaar in het datamanagementvak. In die zes jaar heb ik behoorlijk wat dingen meegemaakt als het om direct marketingacties gaat, waarbij vooral de gemaakte fouten opvallend waren. Het zijn fouten die ervoor kunnen zorgen dat een hele direct marketingcampagne in de soep loopt. Fouten die u gemakkelijk kunt voorkomen.


Lees meer

De Algemene Verordening Gegevensbescherming: wat verandert er?

29 september 2016

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing in de gehele Europese Unie. De wet, die beter bekend is onder de naam Europese Privacyverordening, vervangt daarmee onze huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hoewel 2018 nog ver weg klinkt, is het toch nu al tijd om uw bedrijfsprocessen aan te passen aan de nieuwe wetgeving.


Lees meer

Alles draait om de ervaring

15 augustus 2016
User Expercience

Laatst heb ik een nieuwe smartphone bij mijn mobiele abonnement genomen: de Samsung Galaxy S7 Edge. Het nieuwe was er echter snel vanaf en als ik nu kijk hoe vaak ik de ‘functionaliteiten’ die het apparaat me bieden ook daadwerkelijk gebruik, valt dat best tegen. Toch geeft de edge van de telefoon me wel een bepaald gevoel en voegt het dus iets toe aan mijn ervaring met het toestel.


Lees meer

Wat onderscheidt de echt goede webshops van de rest?

07 april 2016
Succes met klantdata

Succesvolle webshops weten precies wat hun klant wil. Ook uw webshop heeft de juiste kaarten in handen om succesvol te zijn: uw eigen klantdata. Dit is hét middel om de klant centraal te stellen. U moet uw data alleen wel op de juiste manier inzetten. In dit artikel leest u hoe u in 5 stappen succes boekt met uw data.


Lees meer

De 3 data trends voor online retailers

14 maart 2016
Data trends webshops

Big data, contextual shopping, realtime analytics: de wereld van de e-commerce verandert ontzettend snel. Gebruik van data is daarbij essentieel en wordt dit jaar nóg belangrijker. En dat dit verder gaat dan een Excelbestand, mag geen verassing zijn. 


Lees meer

Big Data is ook maar een buzzword

10 maart 2016

Op kantoren duiken allerlei buzzwords op. Woorden die wat mij betreft verbannen mogen worden, zijn onder andere ‘learnings’, ‘next steps’ en… ‘Big Data’. Het is één van de termen die ik overal blijf horen, maar waarvan ik nog steeds merk dat niemand er echt een mooi, concreet voorbeeld van kan geven.


Lees meer

In 5 stappen uw datakwaliteit verbeteren

19 januari 2016
Datakwaliteit verbeteren

Bijna ieder bedrijf verzamelt data en dus heeft u vroeg of laat een grote hoeveelheid klantgegevens. Dit biedt veel kansen voor marketing en creditmanagement. Maar hoe zorgt u voor een goede datakwaliteit? Data die niet up-to-date is, daar heeft u niets aan. In dit artikel leest u hoe u in vijf stappen uw datakwaliteit verbetert.


Lees meer

Je digitale goudmijn is nog lang niet uitgeput

29 september 2015
Digitale Goudmijn

Regelmatig zie je online artikelen voorbij komen waarin staat dat data het goud is van deze tijd. Ook wij wagen ons wel eens aan de vergelijking. Ik ben het eens met het feit dat data van grote waarde is en daarom wil ik deze vergelijking nader bekijken. Als data namelijk gelijk is aan goud, dan is je database een goudmijn. De vraag is dan: hoeveel waarde bevat je database nog en hoe kun je hier goud uit putten?


Lees meer

Goudengids.be kiest voor Focum

22 juni 2015

Goudengids.be kiest voor Focum als partner voor zijn data quality diensten. Dialog, de database en e-mailmarketing afdeling van goudengids.be, zorgt voor professionele en betaalbare marketing en communicatie op maat voor elke organisatie. Om hun klanten nog beter van dienst te zijn, heeft goudengids.be besloten het datamanagementplatform Agility van Focum te gebruiken in hun dienstverlening.


Lees meer

aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Aanmelden