Focum
Focum
het antwoord op uw vraag
focum-02n-1280x615
focum-03n-1280x615

“Focum weet hoe belangrijk klantinformatie is voor mijn bedrijf”

"Door Focum is de klantacceptatie binnen mijn bedrijf geoptimaliseerd"

"Ondersteuning in de gehele order to cash cyclus"

"Minder onbetaalde facturen, dankzij Focum"

"Maximaal rendement uit uw klantrelatie"

Focum spreekt op Huurincasso Congres 2017

17 maart 2017

Op dinsdag 28 maart 2017 vindt het Huurincasso Congres plaats. Tijdens deze dag verzorgt Focum een interactieve sessie over de toepassing van data driven creditmanagement in de huursector. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs en bezoek ons op onze stand!


Lees meer

Help, mijn incassopartner is failliet!

14 februari 2017
Incassobureau failliet

Incassobureaus en deurwaarders die failliet gaan, het komt steeds vaker voor. Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er gebeurt bij een faillissement van uw incassopartner? Wie niet snel handelt en zijn vorderingen veiligstelt, kan onnodig extra schade oplopen.


Lees meer

Debt sales: wat is mijn portefeuille waard?

30 november 2016

Debt sales, oftewel het verkopen van vorderingen, is in Nederland nog relatief onbekend. De verkoop van portefeuilles hoeft niet alleen voorbehouden te zijn aan de grote banken, ook voor niet financiële organisaties kan het een interessante optie zijn. Het zorgt voor een betere cashflow en verlaagt de administratieve belasting in uw organisatie. Maar, hoe weet u wat uw portefeuille waard is?


Lees meer

Opdrachtgever van incassobureaus? Denk aan uw verantwoordelijkheid

28 november 2016
Inzicht incasso

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaan de regels voor incassobureaus strenger handhaven. Hiermee willen zij oneerlijke incassopraktijken aanpakken. Dit is niet alleen een probleem van de incassobureaus, ook opdrachtgevers hebben hierin een verantwoordelijkheid. Hoe geef je als opdrachtgever invulling aan deze verantwoordelijkheid? Wij geven enkele tips.


Lees meer

Data driven incasso in de praktijk

03 november 2016
Data driven incasso-1

Data driven werken: iedere organisatie doet het tegenwoordig. Bedrijven zetten data in voor marketing en klantretentie, maar hoe zit het met het incassoproces? Ook daar valt veel te winnen door de inzet van klantdata. Met data driven incasso kunt u uw incassoprocessen effectiever maken en dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.


Lees meer

Focum aanwezig op Credit Expo

10 oktober 2016

Op donderdag 3 november 2016 vindt de 12e editie van de Credit Expo in Nieuwegein plaats. De beurs biedt ondernemers een overzicht van alle oplossingen op het gebied van creditmanagement. Focum is natuurlijk ook weer aanwezig. U vindt ons op stand 1.


Lees meer

Hoera, mijn klant betaalt niet!

29 juni 2016

Als online retailer doet u hard uw best om uw webshop te optimaliseren. U zet veel in op marketing, de klant staat centraal en u biedt natuurlijk de mogelijkheid om achteraf te betalen. Maar wat gebeurt er als de klant niet betaalt? Misschien hangt u niet meteen slingers op, maar te late betaling biedt wel kansen. Ieder contactmoment met uw klant is een kans, ook tijdens het incassoproces.


Lees meer

Hoe goed kent u uw huurders?

07 juni 2016
Huurincasso

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe goed u uw huurders eigenlijk kent? En ook waaróm dat steeds belangrijker wordt? De tijd dat elke creditmanager op een huurincassoafdeling alle huurders en hun betalingsgedrag persoonlijk kende, is allang voorbij. Kennis in de vorm van data is nu essentieel en een gedifferentieerd incassoproces is een must.


Lees meer

Focum aanwezig op het Huurincasso Congres

02 juni 2016

Op woensdag 8 juni 2016 vindt de eerste editie van het Huurincasso Congres plaats. Deze dag staat volledig in het teken van huurincasso en biedt de bezoeker de nieuwste inzichten op het gebied van klantgericht incasseren, segmentatie, vroegsignalering en meer.


Lees meer

De zin en onzin van het benchmarken

15 maart 2016
Benchmarken-1

Een veelgehoorde kreet in creditmanagementland is ‘benchmarken’. Benchmarken behoort tot de standaard taken van iedere zichzelf respecterende creditmanager. U zoekt antwoord op de vraag welke incassopartij het best presteert. Maar krijgt u dit antwoord ook? Niet als u de benchmark baseert op de verkeerde aanname.


Lees meer

aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Aanmelden